blog

Construccions emblemàtiques de Mataró

La ciutat catalana de Mataró, es troba enclavada en el litoral mediterrani, sent la capital de la comarca del Maresme. A més es troba a tan sol 30 quilòmetres de la capital de Catalunya, Barcelona.

Per serveis de desembusos a barcelona, pots trucar a Desatascos ecoembus.

Els orígens de la seva fundació es remunten a l’època romana, és per això que encara avui dia podem trobar nombrosos vestigis d’aquesta etapa.
T’animem al fet que segueixis llegint i descobreixis aquesta bella ciutat i els seus carrers plens de l’encant del seu passat però també del present i del seu futur.

Construccions emblemàtiques de Mataró Vila Romana de Torre Llauder

 

construcciones romanas mataró
Com ja us dèiem anteriorment, la història de Mataró està lligada a l’imperi romà. No s’entén la història d’aquesta ciutat sense parlar de la Vila Romana de Torre Llauder, el qual és un jaciment arqueològic que data del segle I a. de C. en el qual es trobava situada una vila rústica reservada a l’explotació agrícola.

Casa Vilallonga

edificios de mataró

La Casa Vilallonga de Mataró fué contruida en 1846 per l’arquitecte Jeroni Boada, situada en la part de llevant just a la plaça Major d’aquesta localitat.

En la seva façana podem trobar la inscripció amb la data de la seva construcció així com una balconada correguda i quatre pilastres amb capitells derivats del jònic ornamental del seu cos central. En el seu conjunt aquest edifici es va concebre sota els paràmetres clasicistas.

Casa Coll i Regàs

Aquest edifici purament modernista, creat per l’arquitecte català Josep Puig i Cadafalch en 1898, va anar un encàrrec de l’empresari tèxtil Joaquim Coll i Regàs.

La seva característica façana la fan un exponent dels elements significatius del decorativismoque va caracteritzar el moviment modernista. L’any 2000 va ser declarada en la categoria de monument històric, ben cultural d’interès nacional.

La Capella de Sant Sebastià

construcció capella

Aquesta petita capella es troba situada en la cantonada d’un edifici, entra la Plaça Santa Ana i el Carrer Barcelona. Es tracta d’una capella oberta, a la qual un pot accedir a través de dues portes. Una de les portes dóna al Carrer Barcelona, en aquesta porta podem observar tres escuts, un amb les armes de Mataró, un altre amb les del rei simbolitzant la jurisdicció real i finalment les de la ciutat comtal de Barcelona que dóna nom per això a aquest carrer.

Aquesta preciosa i petita capella es troba al mateix edifici Ca Ximenes, en el qual podem observar les seves línies neoclàssiques. I a l’interior de la capella veurem l’escultura de Sant Sebastià, colodada aquí per Pere Coll en 1985, amb motiu de la restauració de la capella en la qual estava abans.

La Basílica de Santa María de Mataró

construccións en mataró

Es tracta d’una església situada en el cor de Mataró. La seva existència data de l’any 1008, i està declarada com ben cultural d’interès nacional.
A més es té constància que abans de l’actual temple que podem visitar avui dia, va haver-hi una església romànica i encara abans un temple d’origen romà.

Deixa’t sorprendre per la bellesa de Mataró, el seu art i la seva cultura t’atraparan. A què estàs esperant per planejar una escapada a aquesta bonica ciutat?

Deja un comentario