blog

Edificis d’interès a Granollers

Edificis d’interès a Granollers

Granollers és la capital i la ciutat més poblada de la comarca del Vallés Oriental. Aquesta ciutat es troba dotada d’un encant especial a causa de la seva història i al fet que algunes de les seves edificacions daten de més de 4.000 anys d’antiguitat.

Molts d’aquests edificis i construccions es troben en perfecte estat avui dia. Per això volem mostrar-vos el nostre llistat d’edificis d’interès a Granollers, seguiu llegint i us sorprendreu amb la bellesa d’aquesta petita ciutat catalana.

Edificis d’interès a Granollers La Porxada

La Porxada, és un edifici renaixentista que servia de llotja de gra, a més és l’edifici més emblemàtic de la ciutat de Granollers.

La Porxada data de l’any 1586 i les seves dimensions són de 24 metres de llarg per 15 d’ample, i està formada per 15 columnes toscanes, tres interiors i 12 exteriors, que sostenen la seva teulada de quatre vessants.

Aquesta obra que es troba situada en ple casc històric de la ciutat, davant de l’ajuntament, ha estat declarada ben cultural d’interès nacional.

L’Església de Sant Esteban

San Esteban de Granollers és una església situada en el ceptre del municipi de Granollers, a més es troba inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Aquesta església compta amb la característica especial que en la seva arquitectura podem distingir quatre etapes estilístiques; la prerromántica, la romànica del segle XII, la gòtica i la moderna.

A més el seu campanar és una obra protegida com ben cultural d’interès local. El campanar és l’única part d’aquesta església que es conserva de l’església gòtica. Pel que la seva visita és obligada si ens trobem a Granollers.

Les muralles de Granollers

murallas-granolles

Una altra construcció important de la història a Granollers van ser les seves muralles. Actualment es conserven part dels 2.800 metres de muralla construïts entre 1366 i 1380 com métido defensiu i dissuasori enfront de possibles atacants.

A partir del segle XIX i a causa de les noves necessitats urbanístiques de la ciutat, alguns trams van ser derruïts però encara podem seguir gaudint d’un trosset d’història als carrers de Granollers.

L’Ajuntament

La Casa Consistorial de Granollers (Ajuntament), es troba just davant de la Proxada, de caràcter neogòtic la seva construcció data del segle XVI i el seu estil característo i peculiar no us deixarà indiferents.

L’Adoberia d’en Ginebreda

Es tracta d’una curtiduria del segle XVI, la qual es conserva en un meravellós estat malgrat la seva antiguitat. A nivell històric ens mostra un retrat de les tècniques d’elaboració d’adobats de l’època, una activitat molt comuna a la zona.

La Casa del Condestable

La Casa del Condestable, antiga casa dels Tagamanent, es troba al Carrer Sant Roc. A més del seu interès històric, per haver estat el lloc on va morir el condestable Pere de Portugal, també compta amb un gran interès arquitectònic a causa de la seva entrada en la qual podem apreciar un arc de mig punt i el seu impressionant finestral gòtic d’arc trebolado.

Deixa’t enamorar per aquesta preciosa ciutat i la seva impressionant arquitectura, a què estàs esperant per viatjar a Granollers?.

Deja un comentario